Autor Tema: Reverend Blind Gary Davis  (Posjeta: 4700 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dejangk

 • Novi kolac
 • *
 • Postova: 15
 • Karma: 2
Reverend Blind Gary Davis
« : 23.05.2008 - 10:48:29 pm »
Evo još jedan link gdje se može između ostalog pročitati biografija najuticajnijeg muzičara američkog blues-a i folk-a.     

http://www.reverendgarydavis.com/bio.html

Dovoljno je reći da je bio inspiracija i uzor mnogim modernom gitaristima i pjevačima kao što je Bob Dylan, Ry Cooder, Dave van Ronk,
Jerry Garcia, Greatful dead, David bromberg, Jorma Kaukonen...
« Zadnja izmjena: 03.01.2010 - 11:54:34 am navigator »

Offline navigator

 • * Vlasnik Foruma *
 • Pro
 • ******
 • Postova: 2522
 • Karma: 14
 • One Planet
  • Balkan
Odg: Reverend Blind Gary Davis
« Reply #1 : 03.01.2010 - 11:57:50 am »
Malo sam sredio ova slova što se nisu dobro vidila poslije, selidbe foruma. Pronašao sam još par stvari u vezi ove teme i velečasnog.
Gary Davis je rođen u Laurens, South Carolina, te je bio samo jedan od osmero djece rodila njegova majka koja je preživjela do odrasle dobi. On je postao slijep kao dijete. Davis izvijestio da mu je otac ubijen u Birminghamu, Alabama, kada Davis je deset, a Davis je kasnije rekao da su mu rekli da je njegov otac bio metak mimo Birmingham High Sheriff. On je podsjetio da slabo tretirana njegova majka i da je prije njegove smrti njegov otac mu je dao u brigu o očeve bake.

On je uzeo za gitaru i preuzima jedinstveni multi-glas stil proizveden isključivo sa svojim palcem i kažiprstom, igranje ne samo crnački ritam i blues napjeva, ali i tradicionalne i izvorne pjesme na četiri dijela sklad.
 
Bik City Blues, Durham, Sjeverna Karolina

Sredinom 1920-ih, David migrirali u Durhamu, Sjeverna Karolina, glavni centar za crne kulturu u to vrijeme. Tu je surađivao s brojnim drugim umjetnicima u sceni Piedmont blues uključujući i Blind Boy Fuller i Grad Red Bull. [1] Godine 1935, JB Duge, trgovina manager s reputacijom za potporu lokalnih umjetnika, uvedena Davis, Fuller i Crveni do American Record Company. Naknadna snimka sjednice obilježen stvaran početak Davis karijere. Tijekom svoje vrijeme u Durham, David pretvaraju u kršćanstvo, on će kasnije postati zaređen kao Krstitelja ministar. [1] Nakon pretvorbe, a posebno ređenja, Davis je počeo izražavati sklonost za inspirativne gospel glazbu.

U 1940, blues scene u Durham počeo smanjivati i Davis premješten na New York [1]. 1951, i prije njegova 'ponovno otkriće', Davis usmene povijesti zabilježen je Elizabeta Lyttleton Harold (supruga Alan Lomax) koji prepisati svoje razgovore u 300 + stranica Rukopis.

Narodnih preporod od 1960 re-invigorated Davis 'karijeru, a vrhunac nastupa na Newport Folk Festival i snimanje po Petar, Pavao i Marija od "Samson i Delilah", također poznat kao "If I Had My Way", izvorno Blind Willie Johnson snimanje Davis koja je popularizirala.

Davis umro svibnja 1972, od srčanog udara u Hammonton, New Jersey.

<a href="http://www.youtube.com/v/3_Hbuf6FEoY&rel=0" target="_blank">http://www.youtube.com/v/3_Hbuf6FEoY&rel=0</a>[/size][/font]

Jedna planeta, na njoj smo svi zajedno.