Autor Tema: Šta treba znati o najmu apartmana u Beogradu?  (Posjeta: 6326 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline OOOO1

  • Novi kolac
  • *
  • Postova: 16
  • Karma: 0
Šta treba znati o najmu apartmana u Beogradu?
« : 04.11.2016 - 11:59:15 am »
Prema grubim procenama u Beogradu je prošle godine boravilo preko pola miliona stranih turista, kao i preko sto hiljada domaćih. Ovi posetioci imaju mogućnost odsedanja u raznim tipovima smeštajnih kapaciteta:

hoteli,
hosteli
apartmani za iznajmljivanje

Hoteli

Iz godine u godinu hotelski kapaciteti se povećavaju i unapređuju, ulažu se znatna sredstva u renoviranje starih (Hotel Jugoslavija, Metropol, Crowne Plazza) a grade se i novi (Radisoson Blue, Zepter, očekuje se i Kampinski). Ciljna grupa hotela su visoko platežne kategorije posetilaca, poslovni turisti, organizirane grupe, sportisti, estradne ličnosti, rok grupe...


Hosteli


Hosteli su za relativno kratko vreme doživeli procvat, ali pretpostavlja se da njihov broj neće rasti jer je njihova klijentela brojčano ograničena. Ciljna grupa hostela su pre svega niskobudžetni turisti. U hostelima odsedaju mladi ljudi, koji štede svaku paru, ili koji su na proputovanju kroz više zemalja, pa su došli i do Beograda, gde otsedaju 2 - 3 dana pa produžuju dalje. Relativno brojna grupa su na primer Poljaci, koji dosta putuju, da li biciklom, ili auto stopom (organizuju i takmičenja, ko će pre da dođe stopom do određene lokacije), motorima, autima i sl. Njima ne smeta manji komfor i nije im teško da dele sobu sa nepoznatim ljudima. Važno je da ne košta previše, cena kreveta ide i do samo 5 evra po noćenju.
Apartmani za iznajmljivanje

Najbrže se razvija kategorija apartmana za iznajmljivanje (za kraći i duži boravak) i oni su pravi biser turističke ponude Beograda. To su stanovi u kojima niko ne živi,  koje vlasnici iznajmljuju turistima, a ne studentima ili drugim podstanarima.  Računa se da se trenutno iznajmljuju oko 500 stanova u kojima dnevno može da se smesti 3000 gostiju. Klijenti su stranci, poslovni ljudi, posetioci iz unutrašnjosti koji dolaze u Beograd na 2-3 dana, posetioci koncerata i sl.Opremljenost

Opremljenost ovih apartmana je daleko bolja i luksuznija nego u hotelima (i naravno u hostelima). Dok se u hotelu dobija samo krevet i ormar, u apartmanima se dobija:

·         odlično sređen i lep enterijer
·         nov i komforan nameštaj,
·         garažu,
·         kožne sofe,
·         klima uređaje,
·         kompletne kuhinje sa dodatnom opremom - električni bokal, mikrotalasna rerna, pegla, itd.
·         Wi-Fi i kablovsku televiziju, internet
·         plazma televizore sa velikim dijagonalama,
·         terase,
·         mašinu za veš i sudove,
·         đakuzi. 

Više informacija: Apartmani u Beogradu