Autor Tema: KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD  (Posjeta: 1545 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline borilackisportovi

  • Novi kolac
  • *
  • Postova: 10
  • Karma: 0
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD
« : 20.07.2014 - 02:40:16 pm »
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD

KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD
http://www.kardioloskaordinacija.com/kardioloska-ordinacija-beograd.html
Trend rasta kardiovaskularnih oboljenja i sve veće borbe za preventivu ovakvih oboljenja, svrstava kardiologa u veoma važnu osobu kada je u pitanju naše zdravlje. Čitav svet, pa i Srbija se suočava sa ozbiljnim rastom kardiovaskularnih oboljenja, a samo u Evropi se dogodi milion srčanih udara godišnje. Srbija drži neslavno treće mesto u Evropi po kardiovaskularnim oboljenjima i smrtnosti.Prevencija je najbolje i najbezbolnije rešenje, potrebno je na vreme uočiti problem, a od velike važnosti je dobar kardiolog.
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD
Kardiolog sporovodi dijagnostičku proceduru u cilju sprečavanja nastanka i razvoja kardiovaskularnih bolesti. Lista oboljenja je duga, a spomenućemo neke najučestalije: srčani zalisci, poremećaj srčanog ritma, upalna stanja srca itd.Bolesti srca i krvih sudova možemo podeliti na: bolesti perikada, bolesti miokarda, aritmije, srčana insuficijencija i bolesti krvnih sudova. Detaljnim analizama kardiolog će prepoznati pretnju po zdravlje pacijenta i sprečiti problem koji može nastati kao posledica loših životnih navika. Veoma je bitno proveravati stanje kardiovaskularnog sistema jednom godišnje i pridržavati se preporuka kardiologa.
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD
Teško je u današnje vreme pronaći čoveka koji nije imao neprijatnost u grudima, a teško je prepoznati da li je reč o opasnim simptomima.Stanje kada krvni sudovi srca ne uspevaju da dostave dovoljnu količinu kiseonika srčanom mišiću, zbog stenoza, poznajemo kao Anginu pektoris. Bol se obično manifestuje kao širokopojasni bol u grudima, koji se obično širi ka levoj ruci I ramenu.Kod ovakvog simptoma, koji je dosta čest, potrebno je u što kraćem vremenskom roku doći do prve pomoći, a zatim do kardiologa. Dijagnoza se postavlja na osnovu pregleda lekara, obavezan je EKG I ultrazvuk srca. Pored toga kardiolog može tražiti i odgovarajuće nalaze krvi radi što preciznije dijagnostike.
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD
Povišeni krvni pritisak, poznatiji kao hipertenzija, je vrlo česta pojava kod pacijenata preko 30 godina starosti. Veliki je problem što hipertenzija ne daje simptome godinama, a može da dovede čak i do srčanog udara.  Vrlo je bitno da se obavi preventivni kardiološki pregled jednom godišnje i na taj način osigura zdravlje kardiovaskularnog sistema.
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD
Kardiologa treba posetiti u slučaju da nameravate da počnete da se bavite sportom, a profesionalni sportisti treba da imaju češće preventivne preglede.Izlaganje fizičkom naporu, teški treninzi, povećavaju rizik od stresnih situacija na sportskom terenu, pa je od izuzetnog značaja da sportista bude siguran da može da izdrži napore koji ga očekuju.
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD
Kontrolišite faktore rizika za kardiovaskularna oboljenja : prekinite sa pušenjem, regulišite težinu, kontolišite holesterol i naravno ne zapostavite stručnu dijagnostiku. Posetite kardiologa svake godine i ne zaboravite da je prevencija jedini pravi put ka očuvanju zdravlja kardiovaskularnog sistema. Sekundarna prevencija je skuplja i ima mnogo manji procenat uspešnosti.
KARDIOLOŠKA ORDINACIJA BEOGRAD
http://www.kardioloskaordinacija.com/kardioloska-ordinacija-beograd.html