Autor Tema: Virjani  (Posjeta: 1660 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Olimp

Virjani
« : 02.06.2013 - 08:47:42 pm »


     Prva polovina prog dana plovidbe od Donje Dubrave prema Beogradu započetom rijekom Dravom 2006. godine zateče me u visini mjesta Virje u Republiki Hrvatskoj. Podne je zamalo prošlo, sunce upeklo i to je znak da se mora sa rijeke skloniti u hlad.

      Odaberem jednu divnu šljunčanu plažu na kojoj je bilo kupača, nasučem kanu na šljunak u hladu, na brzinu pripremim ručak i ručam, a onda sa šatorskim krilom potražim malo mira malo dalje u hladu, s namjerom da malo odrijemam. Ali ne spavaj vraže.

     Nedaleko od toga mjesta postoji nadstrešnica ispod koje se okupilo društvo iz Virja, rasprostrli na stolu svega i svašta želudcu dragoga i uz veseli razgovor odmaraju se.

     Vidjevši da sam se smjestio u hladu, priđe mi jedan od njih i pozove u društvo. Punih dvije milisekunde (možda i kraće) nagovor je trajao, a onda im se pridružim.

     I da ne duljim, mladi ljudi sretni da mogu proširiti temu svojih razgovora zapitkivali me o mojem putu, skrivenim detaljima puta i preprekama na njemu. Usput smo tamanili gemište u malo povećanoj količini. Ovakvog napora spasilo me vrijeme. Nakon nekoliko sati oprostio sam se od svih zahvalivši na gostoprimstvu, ušao u kanu i vjerujem u cik - cak vožnji nastavio put ka cilju. I sada ih se rado sjetim kada vidim ove fotografije... Drage, mlade, gostoljubljive, ljude koji vole prirodu.

 suncanje
Živim snove, ne sanjam život