Autor Tema: Pomoć za prijatelja  (Posjeta: 942 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Olimp

Pomoć za prijatelja
« : 19.03.2012 - 07:52:22 pm »

     Na žalost rijeka života nije uvijek mirna, tiha i krotka. Njen tok često biva dinamičan, nepredvidljiv pa i opasan dovodeći nas u situaciju koju ne možemo kontrolirati, a koja nam može i opstanak dovesti u pitanje. Valovi rijeke života, pored toga što su nam život dali, znaju ga i oduzeti.

     U takvim situacijama osjećamo se bespomoćni. Imamo snagu, imamo volju ali ne možemo savladati situaciju u kojoj se nalazimo. Život nam se vrti u krug, osjećaji nam se suzuju, život nam tone u mračnu dubinu. Osjećaj panike i straha za opstanak se pojačavaju.

     U tim trenucima se obraćamo prijateljima, poznanicima, osobama znanim i neznanim sa molbom da shvate našu situaciju, da pomognu ako mogu. Da svojom moći zaustave naše propadanje u dubinu nesigurnosti.

     Sa nadom očekujemo da se njihova pomoć biti rađanje naše svjetlosti, rađanje novoga dana, novoga vremena , boljega i sigurnijega nego smo ga do tada imali.

      Pravi prijatelji će pomoći, pomoći će nam i ljudi dobre volje onoliko koliko mogu.

     Puno puta sam u životu imao čast da mogu pomoći znanim i neznanim osobama. Svoju pomoć i njihov apel upućen meni, smatrao sam kao osobnu čast, da u nekoga ulijevam toliko povjerenje da mi se obraća kako bih pomogao. Poslije pomaganja nisam volio nikakve zahvale i sl. Smatrao sam da je normalno da sam pomogao.

     Malo puta sam tražio pomoć za sebe.

     Ovoga puta dobio sam molbu da pomognem. Sam direktno to ne mogu učiniti ali mogu molbu svima vama proslijediti, pa ako netko može pomoći, molim da pomognete.

     U jednome mjestu na relaciji od Banja Luke do Bosanske Gradiške živio mi je prijatelj sa suprugom i dvoje djece. Sve je bilo uobičajeno dok on nije poginuo u saobraćajnoj nesreći. Ostala su iza njega djeca i supruga. Sav teret života pao je na nju. Hrabro se nosila s time dok je imala posao. Ali . . .

     Posla nestade, divlji valovi rijeke života nasrnuše na nju dovevši u pitanje njenu i egzistenciju njene djece kao i njihov opstanak.

     Pokušavala je sve. na sve strane i bezuspješno. Ne traži mislost niti je prima.

     Traži šansu da svojim radom, svojim rukama zarađuje za sebe i djecu. Da ih podiže i odgaja kako najbolje zna.

     Osobno ne mogu pomoći, nikoga u toj regiji ne poznajem, ali vas molim dragi prijatelji sa foruma, ako itko ima saznanja o bilo kakvome poslu koji bi joj mogao biti ponuđen neka mi se javi na PP. Poruku ću joj prenijeti. Divna je osoba, radišna i požrtvovna.

     Nadam se da će našavši si posao i za nju izaći neko novo, svjetlije sunce koje će ju odvesti u ljepšu i sigurniju budućnost.
    Hvala svima koji pomognu.

Živim snove, ne sanjam život