Autor Tema: Tako nam malo treba  (Posjeta: 939 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Olimp

  • Gost
Tako nam malo treba
« : 13.06.2011 - 09:22:45 pm »
     Sa koliko stvari si možemo zadovoljiti naša htjenja, potrebe i snove. Što više imamo sve više tražimo i nikako da stanemo, da odredimo granicu svojih potreba. U tim širenju svojih prohtjeva postajemo megalomani i nikako da si nademo mir, spokoj i zadovoljstvo. Uvijek želimo više, više i više. Postajemo robovi svoje nezasitnosti, a tada doživljavamo emocionalni i ljudski krah. Tonemo i padamo unatoc materijalnom blagostanju koje je nagomilano oko nas.

     A u stvari  tako malo nam treba. Evo vam primjera:

     Malo dasaka, najlona i eksera uz potreban trud i pripomoc prijatelja, zgodno mjesto u prirodi  i evo nam raja za uživanje. I oni koji najviše imaju žude za ovakvime mjestom, za mirom i spokojom koji davno izgubiše, a koje treba znati doživjeti upravo ovdje, tu na ovome mjestu.

     Na ovo sam predivno mjesto naišao  na Dravi nizvodno od Barca, na desnoj obali rijeke. Koristio sam ga za predah i bio zadivljen lokacijom, jednostavnošcu i mirom koji sam zatekao. Spokojno sam i zadrijemao poslije rucka koji sam ovdje pojeo i da nije bilo obilja komaraca kojima moja krv postade poslastica, prespavao bih u tome raju cijelo popodne.

     Da li sam u pravu prosudite i sami ...