BalkanBoard.com

Opšte diskusije, o svemu i svačemu...Balkan, Evropa, planeta i Univerzum => Turizam i putovanja => Autor teme: navigator - 15.01.2009 - 10:04:42 pm

Naslov: Gdje na more?
Autor: navigator - 15.01.2009 - 10:04:42 pm
Ima li neko neki prijedlog, gdje da se ide ove godine. U Turskoj smo bili prosle, Grcka bili, ali vidis Italija bi ponovo mogla. Tamo uvijek super. U Crnoj Gori vec duze nismo bili??
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Sebastijan|97 - 28.01.2009 - 06:40:28 am
Na kosljun u hrvatsku
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 31.01.2009 - 09:44:21 am
Ove godine ne planiram tamo, za sada je jos uvijek Italija na 1. mjestu.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Sebastijan|97 - 31.01.2009 - 01:34:49 pm
ja ti to samo preporucujem navigatore
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: srbenda - 31.01.2009 - 01:51:28 pm
pa spanija je dobra cuo sam u poslednje vreme samo ima puno svaba al je provod boli glava...
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 31.01.2009 - 07:11:23 pm
Kaze ih to dosta, nisam nikada bio tamo. Vidjecu kakve ce cijene biti.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Sebastijan|97 - 31.01.2009 - 09:24:28 pm
ja jos preporucujem i moskvu to je jako cist grad bio sam jednom u moskvi
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 01.02.2009 - 08:29:52 am
Tamo necu sigurno, jedino ako me ovaj moj Rus sto stanuje u mojoj kuci ne pozove u goste kod njega, sto sumnjam da ce biti, i tada bi razmisljao. Hladno je previse i mislim da bi se ubio votkom ;D
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: selena - 01.02.2009 - 11:01:29 am
mislim da cu ove godine da zamjenim more za bazene u berlinu
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Sebastijan|97 - 01.02.2009 - 07:55:19 pm
pa oni se votkom zagrevaju sta si mislio
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 09.05.2009 - 07:51:45 am
Zaboravi sam napisati da smo vec davno odlucili gdje na more... Posto u Spaniji jos nkada nismo bili, letimo za Spaniju na Ibizu. Nasli smo fin hotelcic, onako za familiju http://www.paradiseibiza.net/index.html
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Marko1313 - 10.05.2009 - 01:28:51 am
Ova godina mi je vjerovatno vec odredjena,Bugarska!
Ponuda je solidna,more cisto nema guzvare,a ciijene su prihvatljive.
Bio sam i u grckoj,turskoj,crnoj gori,hrvatskoj...
A Baleari su u planu za iducu sezonu...
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 10.05.2009 - 10:35:10 am
Super, bas me interesuje kako je u Bugarskoj, ni tamo jos nismo bili. Bio je jedan prijatelj, ali nismo u detalje pricali..
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: selena - 22.05.2009 - 10:04:43 am
Ja najvjerovatnije na Pag, na Zrče da se malo izludujem
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 23.05.2009 - 08:53:29 am
Tu sam bio kao klinac, nisam znao da se ta plaza tako i zove. Jeste lijepo, nema sta.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Sebastijan|97 - 29.06.2009 - 06:57:22 pm
antrax smatraj svoj post izbrisanim zbog ruznih reci
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: macak - 30.06.2009 - 06:39:52 am
antrax smatraj svoj post izbrisanim zbog ruznih reci
slusamuziku grilanje
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 18.07.2009 - 01:02:11 pm
Konacno su stigle avionske karte za predstojece ferije.Ibiza zove, prvi put Spanija uopste  ;D  Gledam sada po netu, ima li sta sto je obavezno posjetiti na Ibizi. Necu da gledam one polugole Svabice, ili gole, necu stvarno  ;)
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 13.01.2010 - 09:29:26 pm
Danas smo se odlučili za ljetno ferije. Opet Španija, ali skroz dole, Gran Canaria.
Link: http://www.bullhotels.com/en/escorial/index/index.htm (http://www.bullhotels.com/en/escorial/index/index.htm)
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: selena - 14.01.2010 - 01:02:26 pm
blago vama, ja čekam oće li se neko sjetiti nama ukinuti vize da i ja malo hablo espanol :D
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 14.03.2010 - 09:57:00 am
Naslov ovog posta je gdje ljetuju bogati, tako je pisalo na B92, pa ja to kopiram.


Kroasan u Tropima – Tahiti

Ovde je sve pitomo, pa i ajkule. Učitelji ronjenja vode grupu pored raža i murina, a kad naiđe morski pas, pokažu da nema panike. Jer i klima u špicu sezone, julu i avgustu, je blaga – do 29 stepeni, more u lagunama je za nekoliko podeljaka toplije. I nema kiše. Domorodačko stanovništvo je mešavina Polinežana, Francuza i Kineza, i za Tahićane i danas važi ono što je o njima, u civilizaciju razočarani, Pol Gogen rekao, da su „pitomi, debeljuškasti i vedri“.

Još je veći luksuz u bungalovima, nego u kabastim hotelima s generalskim zvezdicama. Bungalovi su prva kategorija konfora, a prednost je što su raspoređeni kao naselje sojenica. S drvenog mola, ulazi se pravo u svoje parče koralne lagune.

Laorana (dobar dan), maururu (hvala), čuje se u kantinama pored mora, gde se jede tek izlovljena riba i ispod ruke prodaju biseri. Ništa nije jeftino, Tahiti je Francuska teritorija, i kroasan je mekan i svež kao na Trokaderu, pa i isto toliko košta. Pivo u kafiću je deset dolara, a ni do ovog skupog raja se ne može stići jeftino: Tahiti se nalazi u četvorouglu Japana, Australije, Severne i Južne Amerike. Na karti Tihog okeana to je usamljeno mesto, od obližnje Australije udaljeno 6 000 kilometara. Što je prirodno, jer nijedan raj osim što nije jeftin nije ni blizu.

Rajsko venčanje – Sejšeli

Kao i Tahiti, Sejšeli su arhipelag država, samo u Indijskom okeanu. Od najbližeg kopna, Afrike, udaljeni su 1 600 kilometara, okruženi su isto tako sladokusnim toponimima, kao što su Mauricijus, Reunion, Komori, Maldivi. Ali poreklo imena je nimalo egzotično: po francuskom ministru finasija iz 18. veka, Žan Moriou Sejšelu.

Ko gori od želje da se ohladi od ljudske gungule i da oseti širinu prostora – Sejšelskih 115 ostrva, od kojih su 33 nenastanjena, idealno su mesto. Da li treba reći da nema nikakve industrije – samo hoteli i ribarstvo. Te se smatraju po merilima modernog doba – nedodirnutim.

Ostrva su bogata šumom, liče na utočište Robinzona Krusa koji je rešio da dok je na odmoru bude Petko. Razglednica- pejzaž Sejšela je safirno more, pesak beo kao trbuh ribe, po kojem su ostali šlampavi tragovi kornjača velikih kao dečji kamioni. Senku na belinu plaže spušta Kokodmer palma, koja živi po 200 godina.

Sve je ovde malo, najveće ostrvo Mahe je samo 27 kilometara dugačko i 12 široko, a na njemu glavni grad Viktorija je najmanji glavni grad na svetu - prepešači se bez znojenja. Ova intima je privlačna za venčanja, na koja hrle sa raznih strana sveta, da bi u brak uneli rajsku milinu Sejšela, kao miraz.

Od imperatora do džet-seta – Kapri

Zavodljiva priroda Kaprija, nije ono zbog čega se dolazi na ovo malo ostrvo u Napuljskom zalivu. Pećina Groto, u kojoj se svetlost reflektuje od vode i obasjava svod, naravno da je čudo prirode, ali na Kapriju uzbuđenje diže fenomen „vidi i budi viđen“. Pet evra za limunadu na Pjaca Umberto I je dobro uložen novac da bi se video svetski džet-set. Još od pedesetih godina prošlog veka, kada su Kapri odabrale za svoje letovanje Žaklina Kenedi i Sofija Loren, jahtama ne prestaju da u ovdašnju marinu uplovljavaju poznati glumci, političari, industrijalci. U 19. veku su Kapri otkrili pisci, među njima čak i borac za prava proletera Maksim Gorki, koji je na Kapriju izgradio vilu. A imperatorski glamur Kapriju dalo je 12 Rimskih careva, koji su po Tacitu, ovde podigli svoje vile. Ostale su samo krhotine Tiberijeve.

Najnoviji modeli Prade, Armanija, Dolče&Gabane pravo iz dizajnerskih studija stižu u butike Kaprija. Pravilo u ovim buticima je, ko pita pošto – taj nije kupac. Osim eksluziv kupovina, stil letovanja u ovom mondenskom ostrvu su lenji obroci, od salate i mocarele. Potom žičarom do vidikovaca, pa u neki od pijano barova, gde se s nogu srče šampanjac i mezi kavijar. Manjina sve to radi, većina gleda. A uživanje zavisi od toga kako se ko oseća. Uživanje nije uvek tamo gde je i crta na društvenoj lestvici.

Tamo gde letuje Obama – Kejp Kod

Kejp Kod je poluostrvo koje neki opisuju kao savijen lakat, a drugi kao tursku papuču. Oba opisa su tačna, i baš zato što je poluostrvo tako zakrivljeno, istok–zapad, pa naglo sever–jug, zaštićeno je od atlantskih vetrova i ima blagu klimu. Srednja godišnja temperatura je 14, 7 stepeni Celzijusa, a u letnjim mesecima prijatnih 25.

Zabava na ovom tihom poluostrvu je sportsko ribarenje i bejzbol, a pre svega odmor od politike i biznisa. Moćna familija Kenedi na Kejp Kodu je izgradila svoju letnju rezidenciju, koju su zvali, za vreme njihovog predsednikovanja, Letnja Bela kuća. Ta tradicija je i danas nastavljena – predsednik Barak Obama se odmara u 11 kilometara udaljenom ostrvu Martas vinjard, koje spada u arhipelag Kejp koda. Obamina relaksacija je kuglanje.

Drvena kuća od 121. kvadratnog metra, na ovom čipkanom poluostrvu slavnih, košta 250 000 evra. Jastozi se ovde jedu, kao kod nas pilići, rekao je jedan pekar emigrant iz Beograda, koji je na Kejp Kodu otvorio buregdžinicu. Odlično mu ide, poznati vole da jedu nešto nepoznato.

Žurka do zore – Mikonos

Na Mikonosu nema šta da se radi osim da se zabavlja na žurkama do zore. Ostrvo u centralnom Egeju nema šume, niti nekih istorijskih znamenitosti. Gradić je, kao i većina na grčkim ostrvima, plavo-beo, imao crkvu – i gradski prevoz koji radi cele noći i prevozi hiljade željnih zabave do obližnjih plaža. Najpoznatija je Psarou - smatra se top mestom za žurke do zore. Severno-istočni vetar, Melterni, rasteruje žegu i omogućava da se zabava odvija bez ometanja.

Leti se di-džej elita skupi iz celog sveta na Mikonos i rasporedi po klubovima na plažama Paranga, Paradizo, Elia, Kalafati... Traženi su klubovi koji imaju bazene, oko kojih se odvija zabava. A njih je raznih vrsta, Kažu da je najluđe na gej i transvestitskim.

Mikonos je najskuplje grčko ostrvo i to je, valjda, još jedan razlog koji mu daje ekskluzivnost, jer tamo gde ne mogu svi – tamo Svi idu!
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: zoran - 14.04.2010 - 10:21:57 pm
Ovo je tesko pitanje za mene, da dam tacan odgovor.
Posto ne volim da me konobari nece da usluze kako treba ,a Crna Gora je po tom pitanju skroz losa, nevjerujem da cu tamo.
Nebih htjeo da me neko gleda kao uljeza kojem tu nije mjesto, Hrvacka mi takodje nije pretjerano privlacna. 
Turska je daleko, Grcka mi je skupa.
Hmm.
Ostaju mi bazeni , kao i Seleni.
Ja cu najvjerovatnije ljetovati na bazenu u Laktasima.
Zar tebe Navigatore ne vuce nostalgija da si barem na ljetovanju okruzen sa nasim ljudima.

Ja kad sam radio u Engleskoj nisam ni pomisljao na neku Palma de Majorku ili Italiju.
Cak i da su bile jeftinije od Budve.
Samo , dosadili su mi bahati i agresivni Crnogorci.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: selena - 15.04.2010 - 06:54:41 pm
Ja sam prošle godine bila na Pagu u Novalji, preporuka svima :D
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Neptun - 15.04.2010 - 07:39:15 pm
Ja cu , definitivno , na Vojvodjansko more , na Palic , svaki slobodan dan!   8)
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: zoran - 20.04.2010 - 08:55:47 pm
Zar i Lale imaju neko drugo more osim Panonskog.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Neptun - 20.04.2010 - 10:39:30 pm
Ta , sta divanis? Imamo samo Panonsko more , Palic i jeto... Nama je i to dovoljno , taman da ukiselimo malo noge u vodi. Ta jeste...    :)
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 16.05.2010 - 04:53:34 pm
Ma jok, ne privlace me nasi krajevi. Bio sam tu kod nas, vidio i dovoljno mi je. Gledamo da svake godine idemo na neko drugo mjesto u svijetu. Sada se Spanija zalomi drugu godinu za redom, ali je prilicno daleko jedna destinacija od druge. Izlijecen sam od nostalgije. Gledam da uzivamo u pravom smislu rijeci, i ne zalim to da platim. Velika je ova planeta i ima dosta finih destinacija.
Evo par slicica:
(http://www.bullhotels.com/contenidos/fotos/escorial/facilidades-vitalwellness--3.JPG)


(http://www.bullhotels.com/contenidos/fotos/escorial/facilidades-vitalwellness--2.JPG)


(http://www.bullhotels.com/contenidos/fotos/escorial/facilidades-vitalwellness--4.JPG)


(http://www.bullhotels.com/contenidos/fotos/escorial/facilidades-vitalwellness--1.JPG)


(http://www.bullhotels.com/contenidos/fotos/escorial/03E.jpg)


(http://www.bullhotels.com/contenidos/fotos/escorial/caracteristicas-2.jpg)
Hotel se moze vidjeti i pod ovim linkom, ima i ono 360 stepeni pogled  ;)
http://www.bullhotels.com/en/escorial/facilidades/relax.htm (http://www.bullhotels.com/en/escorial/facilidades/relax.htm)

Ovo je tesko pitanje za mene, da dam tacan odgovor.
Posto ne volim da me konobari nece da usluze kako treba ,a Crna Gora je po tom pitanju skroz losa, nevjerujem da cu tamo.
Nebih htjeo da me neko gleda kao uljeza kojem tu nije mjesto, Hrvacka mi takodje nije pretjerano privlacna. 
Turska je daleko, Grcka mi je skupa.
Hmm.
Ostaju mi bazeni , kao i Seleni.
Ja cu najvjerovatnije ljetovati na bazenu u Laktasima.
Zar tebe Navigatore ne vuce nostalgija da si barem na ljetovanju okruzen sa nasim ljudima.

Ja kad sam radio u Engleskoj nisam ni pomisljao na neku Palma de Majorku ili Italiju.
Cak i da su bile jeftinije od Budve.
Samo , dosadili su mi bahati i agresivni Crnogorci.

Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: selena - 16.05.2010 - 09:05:22 pm
ja ću ponovo na pag i to vjerovatno u julu 5 dana pa opet u avgustu 5 dana. kod kuma idem, 4h autoputom, a smorila bih se 10 dana odjednom tako da ćemo vjerovatno u dva puta, biće nam zanimljivije
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 16.05.2010 - 09:47:24 pm
Selena, bio sam u Novalji i super je bilo. Tada sam isao kod prijatelja Miroslava Stojanovica iz Broda. Oni su tada tamo kupili apartman. Prelijepo ostrvo i mjesto.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Neptun - 16.05.2010 - 11:21:21 pm
Svaka Vama cast... Ali svaka... Zelim Vam prijatno letovanje na Ibici , Floridi , Dominikanskoj Republici , Haiti-u , Llorett Del Maru , Dubai-u , Hammamet-u u Tunisu , Egiptu , Turskoj , Grckoj , Parizu , Rimu , Becu , poseti Kini , Indiji ili Japanu , ali ja cu valjda skupiti za autobusku kartu do Palica , povratnu , i super cu se osecati... Samo jos ovoliko:"Od bogatih na novac više misle samo siromašni." . Lepo se provedite...
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: zoran - 17.05.2010 - 08:38:59 pm
U Laktasima radi zatvoreni bazen u hotelu. Bice kupanja kad malo otopli.
Ma sto se tice para Neptune, niko ih danas vise nema da se razbacuje sa njima.
Nisu ovo vise 60, ni 70 da se radeci kao gastarbajter mozes obogatiti za 10ak godina.
Ja to znam , bio sam u Engleskoj 13.godina , imam koliko mi treba ali ne bas previse.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Neptun - 17.05.2010 - 10:36:50 pm
Hvala Ti , Zorane , osecam pravu erupciju pozitivne energije kada napises nesto... Svaka cast! Ja cu na Palic , jer para zaista , nemam... Ko ima za Kanarska ostrva i Ibicu , i njemu svaka cast!!!
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 27.08.2011 - 07:54:48 am
Ove sam godine more vidio na tv-u, na slikama i ukratko kada smo prolazili pored Trsta.
Valjda cemo slijedece godine nadoknaditi to.Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Olimp - 27.08.2011 - 09:55:04 pm
Koja dosadna idila. Ipak je Jadran sa otocima zanimljiviji nego pješčana ravnina i voda, a malo raslinja uz pijesak.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 28.08.2011 - 08:22:31 am
Jeste Jadran lijep, to nema dvojbe, ali ja obozavam pijesak. Ova slika je sa Gran Canarije, i tamo ga ima puuno.
Bas ono sto volim.

Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: brod - 28.08.2011 - 08:42:47 pm
Slazem se da je Jadran lijep, idem svake godine i bio sam na svim djelovima, ali sada planiram da promjenim lokaciju.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: navigator - 28.08.2011 - 08:59:12 pm
Gdje planiras brode? Ja bih ti mogao toplo preporuciti Spaniju. Do sada sam bio vise nego zadovoljan.
Na godinu bi moza mogla biti Tenerifa...
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: brod - 29.08.2011 - 09:20:23 am
Nije los prjedlog.Vjerovatno Kanarski otoci ili Kipar.Mozda i Spanija.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Olimp - 30.08.2011 - 10:35:52 pm
Puno se priča o Albaniji. Tko zna kako je tamo?
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: brod - 31.08.2011 - 08:16:26 pm
Albanija? Nemam pojma ali jos uvijek su stare predrasude oko Albanije.
Tko zna mozda i nije tako lose, ali ne bi htio biti medju prvima koji tamo idu na godisnji odmor.Nego ovdje se prica o Crnomorskoj obali kao dobrom mjestu odmora.
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: Olimp - 31.08.2011 - 09:24:32 pm
Čujem loše kritike o toj obali, te visoki valovi, te nije raslinje Mediterana , te mnoge stvari nisu sjele onako kako bi mi željeli. Osobno nisam tamo išao
Naslov: Odg: Gdje na more?
Autor: jankovicjanko - 03.08.2012 - 05:50:08 pm
Super, bas me interesuje kako je u Bugarskoj, ni tamo jos nismo bili. Bio je jedan prijatelj, ali nismo u detalje pricali..

U Bugarskoj je nikako! :)